Broholm Rideklub

Læs mere om Broholm Rideklub på følgende link: www.broholm-rideklub.dk

Broholm Rideklub blev stiftet i 1988 af Anne Lütken. I dag har klubben ca. 200 medlemmer. Idegrundlaget for klubben er at fremme ridesporten på alle niveauer, samt at skabe et klubliv der kan give grobund og inspiration til videre udfoldelse på det hestesportslige plan.

Broholm Rideklub har altid haft et godt samarbejde med den forhenværende Gudme Kommune, og nu den nuværende Svendborg Kommune. Dette samarbejde har betydet, at kommunen altid har været villig til at støtte op om den sportslige udvikling i klubben.

Klubben startede i sin tid med at have alle hestene opstaldet i den gamle stald, og ridningen foregik i klubbens dengang eneste ridehus, nu kaldet ”det gamle ridehus”.

2003 blev året, hvor der blev gjort en række nye tiltag for at forbedre og udvide klubben og dens faciliteter. Der blev bygget et nyt stort ridehus, en stald med 46 store og lyse hestebokse, vaskeplads med varmt vand og solarium, samt to nye udendørs ridebaner i den smukke park. Senere fulgte så endnu et ridehus.

I 2004 var Broholm Rideklub for første gang vært for DM i dressur for seniorer, og senere med DM i para-dressur, hvilket er en stor succes.

I 2010 blev den tredje dressurbane anlagt i parken, også denne dressurbane opfylder de internationale krav.